מתחילים בקטן: עסק בתחום הקולינרי צריך תיק עוסק פטור

אם אתם אוהבים לבשל, לאפות או לעסוק בכל סוג שהוא של קולינריה, את המאמר הבא חשוב שלא תפספסו. הוא נכתב בעקבות כך שרבים לא מכירים את האפשרויות הקיימות כיום בהקמה קלה של עסק קטן. רבים היו רוצים להתחיל למכור מזון שהם מכינים אבל לא עושים זאת מפני שהם חוששים מההליך המורכב בפתיחת עסק וניהולו. הם לא טועים, עסק הוא עניין לא פשוט לנהל ואפילו יכול להיות הוצאה לא קטנה על רואי חשבון, הנהלת חשבונות ותשלומי מע"מ קבועים. אם אתם פותחים עסק קטן, זה לא חייב להיות כל כך מורכב. יש דרך להתחיל עם עסק בתחום הקולינריה באופן קל. לדרך הזו קוראים פתיחת תיק עוסק פטור ואותה נציג במאמר הבא.

עוסק מורשה מול עוסק פטור

רוב העסקים שאתם מכירים נחלקים לשני סוגים: חברות בע"מ או עוסקים מורשים. אולי תופתעו לגלות, אבל עוסק מורשה צריך לדווח ולשלם מע"מ באופן דמה מאד לחברה בע"מ. עוסק מורשה מוציא חשבוניות בהן הוא גובה עוד 17 אחוז בשביל מס ערך מוסף. כל חודשיים הוא מדווח לרשויות המס על ההפרש בין המע"מ הנגבה למע"מ ששילם ועליו לשלם מיידית את ההפרש. זה יוצר מצב של דיווחים תמידיים, תשלומים תדירים והרבה ניירת ועבודה. עוסק פטור לעומתו לא ישלם את המע"מ ולא יגבה אותו מלקוחותיו. העוסק הפטור מוציא על כל עסקה מסמך מאד פשוט – קבלה. בקבלה נרשם הסכום לתשלום וזהו. בסוף השנה נעשה דיווח חד פעמי לרשויות המס לשם תשלום מס הכנסה בלבד. לגבי האפשרויות השונות לעריכת מעקב אחר מסמכים תוכלו לקרוא עוד באתר של  icount. זוהי תוכנה להנהלת חשבונות דרכה תוכלו להוציא את הקבלות של העוסק הפטור שלכם וגם לרשום את ההוצאות של העסק. ההבדל בנפח המסמכים בין עוסק מורשה או חברה בע"מ לבין עוסק פטרו הוא עצום.

מתחילים בקטן: עסק בתחום הקולינרי צריך תיק עוסק פטור

יתרונות העוסק הפטור לעסק קולינרי

אם יש לכם עסק קולינרי קטן תוכלו להתנהל בעזרת תיק עוסק פטור למשך תקופה ארוכה. הסף העליון המותר של הכנסות נע כיום סביב 100 אלף ש"ח שנתיים. זה אומר שעד הכנסה חודשית של כ-8000 ש"ח, לא תצטרכו לעבור לעוסק מורשה. חישוב ההכנסה לצורך קביעת סוג התיק היא לפי ההכנסות של העסק בלבד. מי שמועסק כשכיר עם תלוש משכורת, היא לא תחושב לצורך קביעת הרף. כך תוכלו לשמור על עבודתכם ומשכורתכם ובמקביל להתחיל עסק צדדי קטן. הסיכון בעסק כזה הוא לא גדול. תוכלו להתחילו מהבית ולאט לאט להתקדם.

את ההוצאות של העסק תוכלו כמובן לקזז מהרווחים ולשלם מס הכנסה מופחת. זה עובד באופן דומה לעוסק מורשה. כך תשלמו מס הכנסה רק על הרווחים נטו בפועל מהעסק. תוכלו לקזז כל הוצאה לצורך קיום העסק כגון ציוד בישול או אפיה, חומרי גלם, חומרי פרסום שונים, הוצאות נסיעה לצורך העסק ועוד. תשלום המס הוא כאמור רק למס הכנסה ומתבצע פעם בשנה.

את כל ההתנהלות והדיווחים תוכלו לעשות בעצמכם ללא עזרה של רואה חשבון. זה יתרון גדול לעומת עסקים אחרים הנדרשים לליווי של רואה חשבון צמוד. אם תרצו, תוכלו כמובן להיעזר ברואה חשבון או יועץ מס אבל גם זה יקרה רק בסוף השנה בעלות לא מאד גבוהה מכיוון שאין הרבה עבודה בירוקרטית.

המדינה מאפשרת את הפתיחה של תיק עוסק פטור בדיוק בשביל לעודד אנשים כמוכם אשר חולמים להקים עסק קולינריה אבל מהססים לעשות את הצעד הראשון. עכשיו, כאשר אתם מכירים את אופן העבודה של עוסק פטור, למה אתם בעצם עוד מחכים?

השארת תגובה