המדריך המלא: מה אוכלים כשיש הליקובקטר פילורי?

המדריך המלא: מה אוכלים כשיש הליקובקטר פילורי?;

אם אתם חווים תסמינים משונים במערכת העיכול כמו צרבות תכופות, שיהוקים בעלי ריח רע, תחושת נפיחות, שלשולים מפעם לפעם ותחושה שאתם מתמלאים מהר מאד גם לאחר אכילה מועטה כפי שלא חוויתם בעבר, יכול מאד להיות שגם אתם סובלים מחיידק ההליקובקטר פילורי, שהוא אחד החיידקים הנפוצים ביותר במערכת העיכול. הוא אומנם קיים אצל כל אחד באופן טבעי, אבל מתרבה מעבר לנורמה אצל מי שנדבק בו ולהפטר ממנו זאת לא פעם משימה מורכבת ולא כל כך פשוטה. לאחר בדיקה פשוטה אצל הרופא ניתן לאבחן אותו והטיפול הקונבנציונלי כולל טיפול אנטיביוטי וכן תרופות להקלת התסמינים. מנגד, מי שבוחר בשיטות אלטרנטיביות לרוב מתמקד בתוספי תזונה או טיפולים משלימים אחרים כמו דיקור סיני וכדומה. כך או כך, חשוב להבין שטיפול יעיל באמת בהליקובקטר פילורי מצריך שינוי תפיסתי ושינוי מהותי בהרגלים. החיידק הזה אוהב מאד סוגי מזון מסוימים שמחזקים את הסביבה בה הוא מעדיף לחיות וללא הימנעות או הפחתה משמעותית שלהם, לצד אכילה של מזונות שהוא דווקא פחות אוהב, יהיה קשה מאד להיפרד ממנו. הנה רשימה של הדברים שכדאי לכם לאכול יותר ופחות במידה ונדבקתם בחיידק.

מה כדאי לאכול?

נגע כאן על קצה המזלג בדברים העיקריים, וכאן יש רשימת המלצות שתוכל להדריך את מי שסובל מהתופעה ורוצה ללמוד על הנושא לעומק.

ירקות ופירות

נכון שאמרו לכם מאד ומתמיד שירקות ופירות הם טובים לבריאות? אז מסתבר שזה נכון, אבל חשוב לדעת שיש גם כמה יוצאים מן הכלל גם כאן ונדבר עליהם ממש בהמשך. ירקות טריים כמו בטטה ושומר הם נפלאים וכדאי לתבל אותם בשמן זית, בצל, שום, טימין וכורכום לשיקום ריריות הקיבה. שווה לנסות גם מיצי ירקות עם מיץ גזר וכרוב ולאכול פירות כמו בננה ואבוקדו.

מנה עיקרית דלת שומן

שומן זה עוד רכיב שמעודד את החיידק ולכן מומלץ להימנע ממנו. זה אומר שאם אתם אוכלים מנה בשרית עיקרית, כדאי לבחור בדברים פחות שומניים כמו בשר הודו, עוף ללא העור שלו, סינטה וכן הלאה וכן להימנע מגבינות שמנות במיוחד.

אומגה 3

רכיב מצוין שיש לו אפקט אנטי דלקתי. הוא נמצא בכמה סוגי דגים כמו סלמון, מקרל, טונה, הרינג וסרדינים וכן ניתן למצוא אותו בכמה מאכלים מן הצומח כמו זרעי פשתן.

המדריך המלא: מה אוכלים כשיש הליקובקטר פילורי?

ממה רצוי להימנע?

מגבירי חומציות

דברים כמו עגבניות, פירות הדר, קיווי וגמבה זה משהו שמעודד את החיידק בגלל החומציות שלו וכנראה תרגישו את התסמינים מחריפים לאחר האכילה.

אוכל מטוגן

ואם דיברנו על מאכלים שומניים, חייבים לדבר על שמן ובעיקר שמן לאחר טיגון. מאכלים מטוגנים יגרמו לחיידק לשגשג ואת התוצאה אתם תרגישו בלי ספק. אם אתם לא מעוניינים להימנע כליל, מומלץ להפחית כמה שיותר ואם כבר לאכול דברים לאחר טיגון קל ולא בשמן עמוק.

סוכר

עוד חבר קרוב של החיידק שיעזור לו לפרוח בקיבה שלכם. לסוכר יש הרבה מאד חסרונות והפחתה שלו היא מומלצת תמיד, ואם אתם סובלים מהחיידק אז יש לכם עוד סיבה מצוינת.

לבסוף – עוד דבר קטן שחשוב לומר, הוא שאם אתם רוצים להילחם בחיידק ההליקובקטר, עליכם להפחית כמה שיותר ועדיף להימנע מעישון ושתית אלכוהול. מדובר בשני דברים שרק יחמירו את התסמינים ויסייעו לחיידק וקשה להתגבר עליו בלי להפסיק אותם.

זכרו – שינוי אורח החיים והתאמת תפריט תסייע לכם להתגבר על החיידק לצד טיפול קונבנציונלי או משלים. בהצלחה!

*כל הנאמר באתר לא מהווה חוות דעת רפואית או המלצה מכל סוג שהוא. לקבלת חוות דעת רפואית יש לפנות לרופא בלבד.

השארת תגובה