אוכלים ונהנים: מתכוני בשר לארוחות צוהריים מושלמות

יש לא מעט ישראלים שבשר עבורם זה לא רק אוכל אלא תורה שלמה ויש את מי שמחפש מתכוני בשר מגוונים וטעימים. זה נכון שאין כמו סטייק עסיסי שמונח על האש  עם מעט מלח ופלפל שחור. אבל כדי לגוון כדאי לקרוא ולנסות מתכונים חדשים.

אם תרצו להנות ממתוכנים נוספים, יש באתר של מעדני גורמה מתכונים רבים שיכולים להתאים לכם, ואפשר להיעזר בהם. הנה כמה מתכוני בשר יוצאי דופן:

ביף וולינגטון

ביף וולינגטון הוא נתח בשר עסיסי עטוף בבצק המהווה אלמנט מרכזי בארוחה.

מרכיבים:

400 גר פילה בקר

שתי סלסלות פטריות

שן שום מעוכה

ענף תימין

חזה אווז מעושן חתוך לפרוסות

חבילת בצק עלים מופשרת

חרדל

מלח ופלפל שחור

שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומחממים מחבת עם שמן. עוטפים את נתח הבשר בתערובת של פלפל ומלח. צורבים את הבשר במחבת צריבה מהירה מכל הכיוונים. לאחר הצריבה, מצננים את הבשר ומורחים אותו בחרדל.

מכינים דוקסל בתוך מעבד מזון אליו מכניסים חתוכות גס  שן שום כתושה ותימין קצוץ, טוחנים עד קבלת מחית שאפשר לצפות איתה את הבשר. את המחית מחממים במחבת עד אידו של נוזלי הפטריות ומניחים בצד לקירור.

מניחים את פרוסת חזה האווז על ניילון נצמד כשאחת נוגעת מעט בקצה של השנייה. מורחים על הפרוסות את דוקסל הפטריות ומניחים על הכול את הפילה. עוטפים את הפילה עם פרוסות חזה האווז ועוטפים אותו עם ניילון כמו סוכריה. מצננים במקרר 20 דקות.

מרדדים בצק עלים ושמים עליו את הפילה ללא הניילון הנצמד. עוטפים את הפילה בבצק, מושכים את הבצק בחלמונים ומצננים למספר דקות. אופים את הכיכר שנוצרה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל40 דקות, מוציאים מצננים כעשר דקות, פורסים ומגישים.

אוכלים ונהנים: מתכוני בשר לארוחות צוהריים מושלמות

ביף סטרוגנוף

ביף סטרוגנוף הוא תבשיל עם נתחי בשק שמוגש על רוטב פטריות ושמנת עם אורז בצד.

מרכיבים:

קילו בשר פילה חתוך לנתחים או בשר סינטה ללא שומן

שלוש סלסלות פטריות שמפיניון ופורטובלו קצוצות

50 גרם חמאה

10 בצלצלי שאלוט

3 כפות קמח

שני מכלים של שמנת לבישול

מעט אגוז מוסקט טחון

כפית  חרדל

מלפפון חמוץ קצוץ לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

ממיסים במחבת 25 גרם חמאה. מוסיפים שמן זית ומטגנים בצלי שאלוט פרוסים. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטבלים בפלפל, מלח ואגוז מוסקט תוך בישול של 10 דקות.

לאחר שהפטריות רכות והנוזלים התאדו יש להוסיף קמח ולערבב היטב. מוסיפים שלושת רבעי מיכל שמנת ומרתיחים עד קבלת רוטב סמיך.

מניחים על אש גבוהה מחבת חדשה ומוסיפים את כמות החמאה שנותרה וכף שמן זית. את הנתחים מטבלים במלח ופלפל ומחלקים לשלושה חלקים לטיגון. בתחילה מטגנים שליש אחד עד שינוי צבע הבשר מורידים מהאש ושומרים בצד בתוך כלי מכוסה. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבשר ומחזירים את כל הכמות של הבשר מהכלי אל המחבת. יוצקים מעל הבשר את רוטב הפטריות והשמנת ומוסיפים חרדל ומלפפון חמוץ חתוך. מערבבים ומגישים חם על אורז לבן.

עראיס

עראיס הוא פיתה ממולאת קבב שמגישים עם טחינה.

מרכיבים:

200 גרם בשר טחון

פיתות טריות ושלמות

בצל בינוני

צרור פטרוזיליה

מלח ופלפל

שמן

אופן ההכנה

מחממים תנור ל200 מעלות. קוצצים את הבצל ואת הפטרוזיליה. מערבבים את הבצל עם העלים והבשר עד קבלת תערובת לקבב. את הפיתות חותכים לשתיים ודוחסים את תערובת הבשר לפיתות. מחממים מחבת עם שמן ומשמנים את הפיתות באמצעות תרסיס או מריחת שמן על כל הצדדים. מנחים את הפיתות על המחבת והופכים עד להשחמה מכל הצדדים. כעת מעבירים את הפיתות ל5 דקות אפייה בתוך תבנית ומגישים עם טחינה וסלט עגבניות קצוץ. בתיאבון!

השארת תגובה