מהי מורינגה והאם כדאי לשלב אותה בתזונה שלנו?

הרפואה האלטרנטיבית, שנשענת ברובה על מסורות עתיקות, מספקת פתרונות למגוון רחב של תופעות ובעיות רפואיות ללא תופעות לוואי – צמח המרפא מורינגה הוא אחד מהם. אם במקרה עדיין לא שמעתם על המורינגה, הגיע הזמן שתכירו את צמח המרפא שכבש את העולם. מדובר בצמח רב-תכליתי שכל כולו מלא ביתרונות בריאותיים לגוף האדם, ועל כן הוא נחשב לצמח היבשתי המזין ביותר בעולם ומשמש אנשים רבים כתוסף תזונה. מהו מקורו של הצמח, מהם יתרונותיו הבריאותיים והאם ואיך כדאי לשלב אותו בתזונה שלנו? כל מה שרציתם לדעת על מורינגה במאמר שלפניכם.

מהי מורינגה?

מורינגה, או מורינגה מכונפת (Moringa Oleifera), הוא סוג של צמח מרפא השייך למשפחת המורינגיים. מדובר בעץ טרופי גודל בינוני שמקורו בהרי ההימלאיה, ושניתן למצוא כיום בעיקר באזורי אפריקה, אסיה וישראל. אין ספק שאי אפשר לדבר על סופר פוד מבלי להזכיר צמח המורינגה, שכאמור נחשב לצמח היבשתי המזין ביותר בעולם. יש לו שימושים רבים, ובין היתר המורינגה משמשת למאכל, לרפואה ואפילו לטיהור מים.

אילו יתרונות בריאותיים יש למורינגה?

לא סתם המורינגה נחשבת לצמח בעל סגולות מופלאות ומדהימות – עלי המורינגה עמוסים בוויטמינים ובמינרלים רבים שחיוניים לגוף האדם. יש בהם כמות גדולה ברזל, מגנזיום, חומצות אמינו רבות, ויטמין A (בטא קרוטן), ויטמין C, סידן ואשלגן. כמו כן, המורינגה עשויה לשפר את מנגנון ההגנה הטבעי של הגוף ומסייעת באיזון רמות הסוכר והכולסטרול בדם. הצמח גם מומלץ לצריכה עבור נשים מניקות, משום שהוא עשוי לגרום לעלייה דרמטית בייצור חלב אם. המורינגה עשויה למנוע מחלות לב וכלי דם, לשפר מצב רוח, להפחית את הסיכוי לדלקות ועוד.

 

 

שימושים של עלי המורינגה

בעוד שבעולם המערבי המורינגה משמשת כתוסף תזונה, מעניין לדעת שכל הסגולות הנפלאות שטמונות בצמח המורינגה משמשות גם פתרון לחוסרים תזונתיים בקרב אוכלוסיות המתגוררות במדינות העולם השלישי. עץ המורינגה עמיד מאוד אפילו בתנאי בצורת, ולכן הוא יכול להיות משאב תזונה זול ומהיר באזורים טרופיים בעלי אקלים משתנה ובלתי צפוי. עלי המורינגה מכילים כמות לא מבוטלת של חלבונים שחיוניים לבריאות התקינה של הגוף, ולכן הוא יכול לספק פתרון עבור אוכלוסיות שלמות הסובלות ממחסור תזונתי של חלבונים, ויטמינים ומינרלים.

כיצד ניתן לצרוך את המורינגה?

טעמה של המורינגה בצורתה הגולמית הוא מריר, ועל כן רוב צרכני המורינגה מעדיפים להשתמש בה כתוסף תזונה ולא כמאכל. עם זאת, כל חלקי עץ המורינגה הם אכילים וניתן לשלב אותם במזון במגוון דרכים. אפשר לייבש את העלים, לטחון אותם לאבקה ולהוסיף אותה למרקים, תבשילים ורטבים; תוכלו לטגן קלות את פרחי המורינגה; את התרמילים שמניב העץ אפשר לחלוט במים רותחים ולאכול אותם כפי שהם או לשלב אותם בכל מיני תבשילים, בדומה לשעועית ירוקה או לאפונת גינה. אם אתם בוחרים לצרוך את המורינגה כתוסף, חשוב מאוד להקפיד לצרוך אותה במינון הנכון ובמקרה הצורך להתייעץ עם תזונאי מומחה שיעזור לכם להחליט על המינון היומי הדרוש לכם.

סיכום

לסיכום, אין ספק שכדאי לכם לשלב את צמח המורינגה בתזונה שלכם, וזאת לאור שלל היתרונות הבריאותיים שלו. למורינגה יש שימושים רבים ומגוונים, וניתן לצרוך אותה בכל מיני דרכים, משילובו בתבשילים ועד צריכתו בכמוסות כתוסף תזונה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

השארת תגובה