סופגניות להמונים: מתכונים מנצחים של סופגניות מתוקות

אין כמו חג החנוכה שמגיע בדיוק בזמן, לאחר שנרגענו ממקבץ החגים האחרון ושמביא עמו בשורה טעימה במיוחד, כי אולי חג החנוכה מסמל תקווה ותקומה, אך עבור רבים הוא פשוט החג של מטבעות השוקולד וסופגניות מושחתות במיוחד, ועל כן אם גם אתם משמינים מנחת לנוכח אותן סופגניות נהדרות שמציצות מחלונות הראווה, אתם מוזמנים לקבל שני מתכונים מתוקים במיוחד, עם או ללא ריבה, עם או ללא ביצים – העיקר שהתוצאה שמנמנה, אוורירית וחמימה.

מתכון עם הרבה אהבה וללא ביצים

בין אם נגמרו לכם הביצים ובין אם אתם טבעוניים, את המתכון הזה אתם צרכים להכיר: להלן מתכון טעים ומוסרי כאחד של סופגניות טבעוניות:

לבצק:

  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 140 גרם שמרים יבשים
  • 2/3 כפית מלח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2/3 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות ברנדי
  • כפית תמצית וניל
  • שמן לטיגון
  • כוס ו3 כפות חלב סויה חמים

למילוי:

כל מה שאוהבים!

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים, סוכר וקמח. לתערובת מוסיפים שמן, מלח, ברנדי, חלב סויה ותמצית וניל (בהדרגה), ובמשך כ8 דקות לשים עד לקבלת בצק אלסטי. עתה יוצרים כדורים, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. את הבצק המותפח מחלקים ל16 כדורים הדוקים, מניחים אותם על נייר אפייה (שמונח בתבנית), מכסים בניילון נצמד ושוב מכפילים את הנפח. במקביל מחממים בסיר שמן וכשהוא רותח מטגנים בנגלות (משני הצדדים) ועם קבלת גוון זהוב מעבירים לנייר סופג. לאחר שמעט מתקרר ממלאים במילוי הרצוי, מפזרים אבקת סוכר ונהנים מהתוצאה.

מתכון לסופגניות ללא ביצים

מתכון עבור הסופגנייה שהתחפשה

מתכון זה אינו שומר אמונים לסופגנייה המסורתית, אך הוא עדיין מייצר תוצאה מאוד טעימה ודי דומה למקור. מכאן שאם מחפשים לגוון ולא רוצים לטגן, המתכון הזה עבורכם:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • כפית מלח שטוחה
  • 2 כפיות יוגורט
  • 3/4 כוס סוכר
  • 170 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • כל מילוי רצוי (ריבת חלב, ריבת תות וכדומה)

לציפוי:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 40 גרם חמאה

אופן ההכנה: 

בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אגוז מוסקט, מלח וסודה לשתייה. בכוס מדידה מערבבים חלב ויוגורט. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה (מהירות בינונית במשך כמה דקות) ואט אט מוסיפים את הסוכר, עד ליצירת תערובת אוורירית. עתה מוסיפים ביצים (כל אחת לחוד) ומערבלים כראוי. לכל זאת מוסיפים כרבע מכמות הקמח ובעזרת כף עץ מערבבים. לאחר מכן מוסיפים כשליש מסך תערובת החלב, חוזרים על הפעולות ואת שארית החלב והקמח מוסיפים לסירוגין – יש להגיע לתערובת אחידה.

ללא שמן עמוק – ישר לתבנית

לוקחים תבנית שקעים ומניחים בה כף מהתערובת, יוצרים גומחה ומניחים בה את המילוי הרצוי (כחצי כפית), מכסים את השקע ואופים במשך כ25 דקות. עתה מכינים את הציפוי: מערבבים קינמון עם סוכר ובקערה נפרדת ממיסים חמאה. את החמאה מושחים, את הסוכר והקינמון מפזרים, וכל שנותר זה להגיש חמים.

חנוכה שמח וטעים!

השארת תגובה