מתכונים טבעוניים למאכלי חג שלא מוותרים עליהם!

חגי ישראל מגיעים מספר פעמים בשנה והם מספקים את הזמן החופשי שהיינו זקוקים לו בחיי השגרה המפרכים. החגים, מספקים טעם לחיים עם מאכלי חג מפורסמים שמעטרים את השולחן החגיגי. אם בחרתם באורח חיים טבעוני, אתם כבר יודעים כי קיימתם מצווה בנוגע לשימור עולם החי. ובכול זאת, כשקדירות הבשר מגיעות אל השולחן והקינוחים החלביים מגרים – קשה שלא לחוש סוג של החמצה. כדי שתוכלו לחגוג כמו שצריך, הכנו עבורכם 5 מתכוני חג לטבעוניים:

סופגנייה טבעונית

סופגנייה היא אימן של המאפים המתוקים ובכול זאת אף אחד לא יכול לחגוג ללא סופגנייה. הנה המתכון המושלם לסופגניה טבעונית, כשהוא מתאים ל20 סופגניות מעולות ומנחמות לטבעונים: כדי להכין את הבצק דרושים חצי קילו קמח, כף שמרים יבשים, חצי כפית מלח, רבע כוס שמן, שלוש כפות סוכר,5 תפוחי עץ מגורדים (או רסק תפוחים מקופסא) חצי כוס חלב סויה או חלב שקדים (אפשר להחליף בחצי כוס מים פושרים).

את החומרים מעבירים עד לקבלת בצק טוב ואחיד. מטפיחים את הבצק בקערה במקום חמים כשהוא מכוסה במגבת, ל 6 שעות לפחות. לאחר שהבצק תפח, מרדדים לעובי של סנטימטר, חורצים עיגולים עם כוס ומתפיחים בשנית. לאחר הכפלת הנפח, מחממים שמן עמוק ומטגנים את העיגולים עד ליצירת סופגנייה שחומה וטעימה.

מתכונים טבעוניים

אוזני המן טבעוניות

בחג פורים, חובה לנגוס באוזן המן. אם אתם רוצים לנגוס במשהו שרבים אומרים שהוא אף טעים מן המקור, תוכלו להכין אוזני המן במילוי תפוחים ושקדים. כדי להכין את הבצק יש לערבב בקערה חצי קילו קמח כוסמין, כוס שמן קוקוס, רבע כפית מלח, קופסת רסק תפוחים וחלב סויה. עבור המילוי מערבבים יחד 100 גרם שוקולד מריר, כוס חלב סויה, כפית תמצית וניל, חמאת אגוזי לוז ו4 כפות סוכר חום. את הבצק מעבדים במעבד מזון, לקבלת בצק פירורי. לאחר הוספת שקדים ורסק תפוחים מעבדים שנית לבצק רך ולח. מרדדים יוצרים עיגולים ממלאים במילוי סוגרים, ומחמים 17 דקות בתנור.

תבשילי קטניות לראש השנה

בראש השנה נוהגים לברך על ירקות וקטניות. לכן רבים מכינים תבשילי בשר וקטניות. עבור טבעוניים אין בעיה להכין תבשיל נטול בשר עם דלורית, לוביה, כרישה וסלק. את הקטניות משרים במים יום לפני החג. לאחר סינון המים, מבשלים את הקטניות עד למרקם רך. לאחר הבישול: מטגנים בשמן עם רסק עגבניות ומוסיפים לשמן תבלינים לפי הטעם. מוסיפים קטניות, כרישה קצוצה, קוביות דלורית וסלק מאודה. מתבלים בשנית ומגישים עם אורז לבן מבושל.

מרק אפונה ושום לפסח

בחג הפסח השום הוא הכוכב. לכן רק יאה להכין מרק חמים עמוס בשום! כדי להכין את המרק דרוש קילו אפונה טרייה, ראש שום, 750 מיליליטר מים מלח ושמן זית. את האפונה מחלצים מהתרמיל ושמים בקערה. את השום פורסים דק דק. אל סיר יוצקים שן זית ומטגנים בו עד הזהבה את השום ואת האפונה. מוסיפים מים, ותבלינים. אפשר להוסיף מעט מרק עוף ליצירת טעם עשיר.

כרובית מטוגנת עם טחינה

מתכון קל ובריא. מאדים כרובית, מפרידים את הפרחים ומטגנים בשמן עמוק. מקררים מוסיפים טחינה ותבלינים, והרי לכם סלט כרובית טבעוני!

בתיאבון וחגים שמחים!

השארת תגובה