סיפור כזה לא שוכחים: רפי אדרעי ז"ל היה לוחם אמיץ שנפל במלחמת העצמאות

טוראי רפי אדרעי היה אחד מטובי בניה של העיר צפת אשר לקח חלק בשחרורה של העיר בזמן מלחמת יום העצמאות. סיפור הגבורה שלו הוא סיפורה אשר מצליח להדגים כיצד עם כוח נחישות ועם אהבה גדולה למדינה ניתן להוביל ליצירה של שינוי חיובי, ועדות לכך ניתן למצוא כי גם לאחר שנים רבות לאחר מותו סיפור הגבורה שלו ממשיך להדהד, לא רק בקרב בני משפחתו, אלא גם בקרב כל עם ישראל אשר רוכש כבוד לגיבור ישראל. מי הוא היה וכיצד השפיע בחייו ובמותו על המרקם החברתי? כל הפרטים בכתבה.

סיפור שאי אפשר לשכוח – הכירו את רפי אדרעי

רפי (רפאל) אדרעי נולד בשנת 1924 למשפחה שורשית ובעלת עשר דורות מהעיר צפת. כבר בגיל צעיר הוא בחר לקחת חלק פעיל בחיי העיר, וזאת על ידי השתלבות בתנועת הנוער העובד והלומד, כמו גם שימש כנטור. כבר בגיל צעיר מאוד הוא יתמסר להדרכה של בני הנוער בכל הקשור לחיי הגנה כאשר שימש כמפקד גדנע בנפת תל חי. האהבה שלו לעיר צפת הגיע לידי ביטוי כאשר שלח את חניכיו לתחרויות ואמר להם "ראו שלא לבייש את צפת" כחלק מהתשוקה ואהבה גדולה שלו לעיר בה נולד וגדל ובו בני משפחתו חיו והתגוררו במשך שנים ארוכות. בזמן תקופת השלטון הבריטי הצליח רפי אדרעי לסחוף אחריו את ההמונים, וזאת בעקבות סיפור  גבורה אשר במסגרתו עלה על גג של בניין ותלה דגל ישראל מאולתר תוך שהוא נתון לאש חיה ומסכן את חייו. בהמשך לקח חלק פעיל בהגנה על העיר הנצורה צפת ובהשתלטות על נקודות מפתח, עד אשר בחר להצטרף לכוחות הפלמ"ח בזמן מלחמת יום העצמאות.

כאשר הוא היה בן 24 בלבד הוא נפל בקרב בעקבות הפגזה עזה מצד האויב המצרי. המומחה לסליקת נשקים והמדריך הנערץ נהרג במקום ונקבר על פי בקשת בני משפחתו בבית העלמין הצבאי ראש העין, כאשר מאז ועד היום עסוקים בני המשפחה בקידום זכרו והנצחתו במסגרת של פעילות חברתית ענפה, בהתנדבות מלאה ובתשוקה אמיתית לעשייה אשר נועדה להנציח את שמו, ולכבד את זכרו באמצעות עשיית טוב לאחר.

 

 

מנציחים את זכרו של רפי אדרעי באמצעות פעילות חברתית

הסיפור של רפי אדרעי ז"ל מגלם את רוח הלחימה והאומץ של טובי בנינו אשר נפלו בזמן הקרבות העזים בעת הקמת המדינה. בני משפחתו בחרו שלא לתת לכאב להנחות אותם אלא להמשיך את סיפור המורשת, כל זאת במסגרת של פעילות חברתית המתבצעת במסגרת של עמותת אחינועם. רפי אדרעי ואחיו תורמים רבות למען הנצחה של בן המשפחה רפי אדרעי ז"ל, וזאת באמצעות קידום של תוכניות חברתיות מהפכניות כמו למשל תוכנית קידום אישית המיועדת בעבור בני נוער בסיכון. מדובר בתוכנית מהפכנית במסגרתה מספקת העמותה מעטפת מקצועית אשר נועדה לאפשר לבני הנוער להגשים את עצמם, החל מגיל 16 ועד להשתלבות בשוק התעסוקה. מדובר בתוכנית אחת מיני רבות אשר מיועדת בעבור כלל האוכלוסייה ובייחוד אזור הפריפריה, גם נולד וגדל רפי אדרעי ז"ל.

לסיכום

הסיפור של רפי אדרעי מצליח לרגש גם עשרות שנים לאחר לכתו, בייחוד על רקע העובדה כי מדובר היה בלוחם אמיץ שראה בהגנה על המולדת כמשימת חייו. בני המשפחה ממשיכים בפעילות ההנצחה המתבצעת במסגרת של הקמת עמותה חברתית פורצת דרך, לצד הקמה של בית יד לבנים הנקרא על שמו בעיר אותה אהב, שמר וטיפח – העיר צפת.

השארת תגובה