החלטה מושכלת: כך תבחרו רואה חשבון לעסק בתחום הקולינריה

אולי אתם בקיאים בסוגי הבשרים, בשיטות האפייה, יודעים לשלב בין תיבול לחומרי גלם ובין מנות עיקריות לרטבים מפתיעים, אך אם נהיה כנים, בכול הנוגע לראיית חשבון יש לכם עוד שניים שלושה דברים ללמוד. אז בעוד שאתם תתמקדו בבישולים ואירוח, השאירו למומחים בראיית חשבון להתמקד בנושא הכספי. בכול מה שנוגע לבניית תוכנית עסקית, ניהול ספרים, ייעוץ מס, הנהלת חשבונות, ענייני מיסוי והחזרים. במקרים מעין אלו יש להוריד את הסינר ולהעביר אותו לאיש המקצוע המתאים ביותר – לרואה חשבון. עם זאת, ממש כפי שהלקוח בוחר מה להזמין מהתפריט, כך אתם בעלי העסק הקולינרי נדרשים להחליט לאיזה רואה חשבון לפנות, ופה אנו מבקשים לסייע.

לכל סיר יש מכסה בגודל שלו

ממש כפי שמשנה באיזו צלחת מגישים מנה ראשונה, מנה עיקרית, או קינוח, כך גם חשוב להתאים בין גודל העסק לניסיון של רואה החשבון. יש להבין שרואה חשבון שרגיל לנהל עסקים קטנים, אינו בהכרח מתאים עבור עסק בינוני או גדול, וכך גם ההיפך. כמו כן, יש לוודא האם רואה החשבון מנוסה בייצוג לקוחות מתחום הקולינריה, פשוט כי מדובר בתחום בו מתעוררים לא מעט פרמטרים ייחודיים, כאלו שכל עוד מודעים אליהם, השירות יתבצע בצורה הרבה יותר חלקה ויעילה. מכאן שאם ניזכר הריאיון של אבנר הייזלר בדה מרקר, נמצא לנכון לציין שגם שם הוא ביקש לחדד שייצוג מקצועי הכרחי, אך התאמה בין שני הצדדים הכרחית, משמע גם אם תהליך החיפוש מתארך, יש להישאר ממוקדים ולרגע אין להתפשר.

החלטה מושכלת: כך תבחרו רואה חשבון לעסק בתחום הקולינריה

בודקים מול מי מתנהלים בשוטף

יש להבין שתחום הקולינריה עובד מול ספקים, נותני שירות משלימים, עובדים ולקוחות. מכאן שמדובר בהתנהלות מסועפת שמצריכה לא רק בקיאות וסדר, אלא בעיקר זמינות ומקצועיות. כל זאת מוביל לכך שמאוד חשוב מול מי עובדים. כלומר ייתכן שקיבלתם המלצה על משרד גדול של רואי חשבון, אך בפועל מי שייטפל בכם הוא איזה עובד זוטר, ולא הדמות הראשית שמייצגת את המשרד. מהי אם כן המסקנה? מעבר לעובדה שהכרחי לבחון זמינות, גם יש לוודא מי בפועל מעניק את השירות – מול מי מתנהלים.

מוודאים מראש על מה משלמים

לערוך השוואת מחירים זה תמיד מומלץ. עם זאת, יש לוודא שמבצעים זאת באופן מושכל. יש לוודא האם השירות כולל דו"ח שנתי, שירותי הנהלת חשבונות, ייעוץ אישי (בעת הצורך), ייצוג מול רשויות המס, הפקת תלושי שכר וכדומה. כמו כן, אין להסכים להצעת מחיר שכוללת סעיפים שאינם הכרחיים, אלא בהתאם לאופי פעילות העסק רצוי לנסות לצמצם עלויות. כך למשל אם אין בתמונה עובדים, אין צורך בשירותי הפקת תלושי שכר.

גם אם ניתן לא מוותרים על שירות מקצועי

לא מעט עסקים קטנים מתחום הקולינריה נמצאים בתחילת דרכם, נחשבים כעוסקים פטורים ואינם יודעים מה יוליד יום המחר. אז נכון שתחום הקולינריה לא פעם נתפס כהימור, שכל חיסכון של שקל נחשב (בטח לפני שבונים מעגל לקוחות נאמן) ושרואה חשבון כלל אינו בגדר חובה. בנוסף לכך, אם רק תבררו, תגלו שניתן להבין די מהר כיצד להתנהל לבד מול מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי. עם זאת, אנו מבקשים לחדד שכן יהיה זה נבון להיעזר ברואה חשבון, אפילו רק עבור הגשת דו"ח סיכום שנה. מדוע? כיוון שרואה חשבון עשוי להסדיר את ההחזרים שמגיעים לכם ממס הכנסה (אלו שאינכם מודעים אליהם), יחסוך לא מעט זמן ואף יצביע על דרך ההתנהלות הכדאית ביותר.

שיהיה טעים ובהצלחה!

השארת תגובה