חממו את הסירים: מאכלי החורף להכנה בימים קרים

בימי החורף אנחנו רוצים שהמאכלים שאנחנו אוכלים יהיו טעימים ומשביעים, אבל גם יחסנו את הגוף שלנו ויספקו לנו אנרגיה למהלך היום.  בימי החורף אנחנו נוטים לצרוך מאכלים יותר כבדים עם יותר פחמימות המשפיעות על הקיבה ומחממות אותה, לכן יש לא מעט מאכלים שכדאי לצרוך בעונה הקרה. אם אתם רוצים רעיונות למאכלים טעימים וטובים הכנו לכם רשימה של כמה רעיונות נפלאים:

נקניקיות עם תפוחי אדמה

נקניקיות עם תפוחי אדמה זה תבשיל שנחשב אופציה מעולה וטעימה שתתאים גם לילדים. כדי להכין את התבשיל יש לטגן בצל קצוץ, להוסיף נקניקיות עוף איכותיות עם שתי שיני שום קצוצות שגם נותנות המון טעם וגם מספקות את ההגנה ששום מספק לגוף בהיותו ירק שמכיל אנטיביוטיקה טבעית בכמות גבוהה. כעת מטגנים גם קוביות תפוחי אדמה שהם פחמימה שתחמם את הגוף ותאפשר תחושת שובע. את התערובת מטבלים במלח פלפל ופפריקה ומוסיפים פטרוזיליה. התבשיל מעולה לארוחת צהרים או ערב לכל המשפחה.

מרק גריסים

מרק גריסים מאפשר דרך נהדרת לחמם את הגוף משום שהוא מכיל פחמימות וקטניות הדרושות לשובע וחימום הגוף. את המרק מכינים עם בצל קצוץ, קוביות תפוחי אדמה וגריסים שאין צורך להשרות במים. מרתיחים, מתבלים ומגישים.

מג'דרה עם טוויסט

מג'דרה הוא מאכל מלא בריאות! יש בו אורז ועדשים שחורות מלאות ברזל וגם בצל המשמש נוגד חמצון מצוין לימי החורף. מג'דרה קל להכין עם המון בצל מטוגן ובישול עדשים ואורז יחד. את התבשיל יש לתבל במלח, פלפל וכורכום שמחזק את המערכת החיסונית.

חממו את הסירים: מאכלי החורף להכנה בימים קרים

לזניית חצילים ועגבניות

חצילים הם אומנם פרי של קיץ אבל אפשר למצוא אותם גם בחורף והם יספקו חמימות נעימה בבטן. כדי להכין לזנית חצילים יש לפרוס את החצילים, לטגן אותם, להניח אותם על תבנית ולמלא אותם במה שאוהבים. אפשר להכין לזניה עם בשר טחון ורוטב בשמל או שאפשר להשאיר את המאכל כשר ולהכין לזניה עם בשר ורוטב עגבניות.

חמין אלטרנטיבי

בימי שבת נרצה לאכול מאכל טוב שישביע אותנו למשך כל שעות היום. חמין הוא מאכל יהודי שיש לו גרסאות שונות החל מחמין 'קלאסי' עם מגוון רחב של קטניות מלוות בקציצות בשר או עוף, עד לחמין צמחוני שמכיל המון חמוס, שעועית וטופו או פטריות. עוד ישנו הצ'ולנט האהוב שמכיל קישקע ושאר הפתעות.

חמין אלטרנטיבי הוא קליל יותר, יש בו יותר קטניות מקציצות לחם או ג'חנונים וקישקע ויותר בשר רזה שמכניסים בתוך החמין. צמחוניים וטבעוניים יכולים לוותר לגמרי על הבשר ולהנות מחמין טעים ובריא שיחמם את הגוף ויספק את הברזל הדרוש המגיע מקטניות כמו שעועית חומוס וגריסים שאפשר להוסיף לחמין.

מרק גולאש

מרק גולאש הוא פינוק אמיתי לימי החורף! התבשיל הטעים והעשיר מגיע אלינו מהונגריה הקרירה שם נהוג לצרוך בשר טוב (אפשר גם נקניקיות) מלווה בירקות שורש כמו כרוב ותפוחי אדמה. את הגולש מתחילים בטיגון ו'סגירת הבשר' החתוך לקוביות. לבשר מוסיפים פלפלים אדומים, גזר, בצל ושום. כל אלה חיוניים מאד לבריאות הגוף. מכסים את המרק במים ושומרים עליו סמיך, והרי לכם עוד מנת חורף מפנקת במיוחד.

לסיכום, מאכלי חורף יכולים לספק לכם את כל הוויטמינים והמרכיבים החיוניים עבורכם בעונה הקרה וגם להעביר לכם את החורף בכיף. באמצעות רעיונות כאלו ואחרים ניתן ליהנות מחורף חם וטעים.

השארת תגובה