מתכונים מהמטבח התאילנדי

מי שביקר בתאילנד, וודאי טעם את התבשילים התאילנדים הייחודיים מלאי הטעמים. החל ממנות פתיחה קסומות מתובלות בקארי ועד למנות עיקריות שעיקר מרכיבן הם נודלס ואורז. גם הקינוחים התאילנדים נחשבים למעולים, ובייחוד הבננה לוטי. אז כיצד תכינו מאכלים תאילנדים? אספנו לכם כמה מתכונים נהדרים!

מתכונים מהמטבח התאילנדי

פאד-תאי

כחלק מהטיול בתאילנד, המטיילים זוכים ליהנות מאחד המאכלים האהובים והנפוצים ביותר בתאילנד, הפאד תאי. ניתן להכין את המנה בתוספת עוף או לחלופין עם טופו עבור צמחונים וטבעונים.

 

רכיבים: 250 גרם אטריות אורז | טופו\עוף | ביצה | נבטים | 50 גרם בוטנים גרוסים | בצל ירוק | ירקות לפי הטעם | 2 כפות שמן | 6 כפות סויה | 4 כפיות סוכר | טריאקי לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. חתכו את הטופו\עוף לקוביות
  2. השרו את האטריות במים
  3. באמצעות מחבת רחבה (ווק) ושמן, הכינו את הביצה כפי שמכינים ביצה מקושקשת
  4. הוסיפו את הטופו\עוף והירקות שבחרתם למחבת וטגנו היטב
  5. בשלב זה יש להוסיף את אטריות האורז ולערבב (האטריות אמורות להתרכך לאחר מספר דקות).
  6. הוסיפו למחבת את הרטבים והסוכר.
  7. לאחר שכל המרכיבים התערבבו כראוי, יש להוסיף את הבצל הירוק והנבטים לתבשיל ולערבב שוב.
  8. בתום הבישול יש לפזר בוטנים גרוסים מלמעלה. ניתן לקשט עם מעט פטרוזיליה וכוסברה.

 

מרק תאילנדי – טום יאם

רכיבים: עוף | 3 שיני שום טחונות | 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ לחתיכות | בצל חתוך לרצועות | כפית רוטב דגים | כף שמן בוטנים | חלב קוקוס | כרוב סיני | 2 כפות עשב לימון | כפית כמון | כף צ'ילי | מעט כוסברה

אופן ההכנה:

  1. קחו את שיני השום, הג'ינג'ר, הצ'ילי, הכוסברה, הכמון ושמן הבוטנים והניחו במחבת גדולה ועמוקה.
  2. טגנו את כל המרכיבים היטב והמתינו מספר דקות על לספיגת כל הטעמים יחדיו.
  3. את העוף יש לבשל ביחד עם רצועות הבצל והכרוב למשך כרבע שעה.
  4. בסיר רחב שפכו 4 כוסות מים, חלב קוקוס ורוטב דגים ובשלו את כל המרכיבים, לאחר מס דקות יש להוסיף את העוף ויתר התוספות לסיר.
  5. את התערובת יש לבשל במשך 35 דקות נוספות, לאחר מכן הסירו את הסיר מהאש וערבבו היטב.
  6. ניתן לקשט את המנה עם פטרוזיליה וכוסברה.

 

הקינוח האגדי – בננה לוטי

מצרכים: 500 גרם קמח | ביצה | בננות | שמן קנולה | חמאה מומסת | כף סוכר | 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. ערבבו היטב מים, ביצה וסוכר והניחו את התערובת בצד.
  2. שימו את הקמח בקערה ייעודית ושפכו את התערובת לתוכו. יש ללוש את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. חלקו את הבצק לשני חלקים מאורכים ועטפו אותם בחמאה המומסת. לאחר מכן הניחו אותם בתבנית ועטפו במגבת מטבח למשך 45 דקות.
  4. מהחלקים המאורכים שהכנתם יש לדלות חלקים בגדלים זהים ולסדר בצורה מסודרת בתבנית גדולה. לאחר מספר דקות רדדו את חלקי הבצק לרמה דקה במיוחד.
  5. כל חתיכה כזו יש להניח על מחבת משומנת ועליו לשים פרוסת בננה.
  6. את הבצק יש לקפל מכל צדיו ולהפוך על המחבת על לטיגון מלא.
  7. בתום הטיגון ניתן לבצוע את הבצק ולפזר מעליו רוטב לפי טעמכם (שוקולד, קוקוס וכו').

השארת תגובה