מתכונים לעוגת גבינה

 

עוגת גבינה פנים רבות לה, היא יכולה להיות אפויה, עם פירורים, עוגת ספוג או אפילו עוגת ביסקוויטים ללא אפיה. כולן טעימות ואת כולן תוכלו להכין בין אם תבחרו בסדנת עוגות או בין אם תרצו לאפות במטבח הביתי שלכם. כך או כך, דאגנו לכם לשלושה מתכונים מצוינים לעוגות גבינה טעימות במיוחד:

 

עוגת גבינה יפנית

אחת העוגות האהובות ביותר, ולא רק בקרב יפנים, היא עוגת הגבינה הזו מאחר והיא נימוחה, רכה וטעימה להפליא.

עוגת גבינה יפנית

מצרכים:

100 גרם חמאה | 250 גרם גבינת שמנת | 6 ביצים | 150 מ"ל שמנת חמוצה | סוכר | קורנפלור | קמח | תמצית וניל

אופן ההכנה:

רפדו תבנית בנייר אפייה וחממו מראש את התנור ל-150 מעלות. המיסו בבון מארי את השמנת החמוצה, החמאה וגבינת השמנת (ניתן להוסיף מעט חלב ותמצית וניל) וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. בשלב זה ניתן להוסיף את החלמונים ולערבב כראוי. לאחר מכן הקציפו את החלבונים והוסיפו אליהם את הסוכר.

כעת, נפו את הקורנפלור והקמח והוסיפו אותם לקערה עם הגבינות והחלמונים תוך ערבוב ידני ויסודי ולבסוף הוסיפו את קציפת החלבונים וערבבו בשנית. את התערובת שהתקבלה יש לצקת לתבנית ולאפות למשך 45 דקות. בתום האפייה יש להשאיר את העוגה בתנור לכמה דקות נוספות. לבסוף, ניתן לפזר מעט אבקת סוכר בחלקה העליון של העוגה.

 

עוגת גבינה עם פירורי לוטוס

עוגה מתוקה במיוחד בשילוב עוגיות לוטוס טעימות, האהובה על ילדים ומבוגרים במקביל. כמו כן, עבור עוגה זו – אין צורך בתנור.

מצרכים:

300 גרם עוגיות לוטוס | 100 גרם חמאה | 500 מ"ל שמנת מתוקה | 50 גרם ממרח לוטוס | גביע גבינת שמנת | שקית פודינג וניל | כוס חלב | אבקת סוכר

אופן ההכנה:

המיסו את החמאה בנפרד ואת ממרח הלוטוס בנפרד, ולאחר מכן, רפדו את תבנית העוגה בנייר אפיה. יש לטחון את עוגיות הלוטוס (או לרסק ידנית) ואליהם הוסיפו את החמאה המומסת. קחו 70% מהפירורים שהכנתם ורפדו עמם את תחתית התבנית, הקפידו שיהיו הדוקים ככל שאפשר מאחר והם יהוו את בסיס העוגה, והכניסו למקפיא למשך 20 דקות.

את החלב, השמנת המתוקה, גבינת השמנת, פודינג הווניל וממרח הלוטוס הקציפו יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה, אותה יש לצקת מעל בסיס הפירורים שהכנתם קודם לכן. את מה שנותר לכם מתערובת הפירורים, פזרו בחלקה העליון של העוגה והכניסו למקפיא למשך הלילה. לאחר ההקפאה יש להעביר את העוגה למקרר ולהמתין מעט בכדי שניתן יהיה לחתוך אותה בקלות.

 

עוגת גבינה ביסקוויטים

עוגה פשוטה וקלה שניתן להכין יחד עם הילדים, גם בעוגה זו אין צורך בתפעול התנור. נוסף לכך, ניתן לשדרג אותה באמצעות תותים, פירות פרוסים או פירורי שוקולד.

מצרכים:

פתי בר בטעם וניל |  שמנת מתוקה | שקית פודינג וניל | כוס חלב | 2 קופסאות גבינה לבנה | תמצית וניל | סוכר

אופן ההכנה:

יש לשפוך את החלב לתוך קערה רחבה ובה צריך לטבול את הביסקוויטים. בתבנית בגודל הרצוי מסדרים את הביסקוויטים הלחים בצורה מסודרת. את השמנת, הגבינה, הסוכר, תמצית הווניל והפודינג מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

כעת התהליך יכלול את הנחת הביסקוויטים בתבנית, יציקת תערובת הגבינה על הביסקוויטים וחוזרים על התהליך עד שהמצרכים נגמרים (או עד שמגיעים לגובה העוגה הרצוי). בסיום מכניסים את העוגה למקרר. לאחר שהעוגה צוננת, ניתן להוסיף לה תוספות שונות כמו תותים, מנגו, שוקולד וכו' ולאחר מכן להכניס למקרר בשנית.

עוגת ביסקוויטים

 

עוגות הגבינה הללו פשוטות להכנה ומתאימות לאירוח, לערב שישי או לימי הולדת ואירועים. השתדלו להכין את סוג העוגה האהוב ביותר על בני משפחתכם, כמו כן, ניתן לשלב את הילדים בתהליך ההכנה. למיטיבי הלכת ניתן להשתתף בסדנת עוגות, שם יעניקו לכם כלים נוספים וטכניקות חדשות להכנת עוגות. בתיאבון!

השארת תגובה