כל מה שצריך לדעת לפני פתיחת עסק מקצועי בתחום הקייטרינג

מעוניינים להגשים חלום ולהפוך את התשוקה למקצוע בדמות עסק בתחום הקייטרינג? רגע לפני שאתם רצים להשיק את העסק החדש, אלו השלבים שצריך לעבור בדרך – לצורך הקמה של עסק מצליח.

עסק בתחום הקייטרינג: הפער בין החלום למציאות, וכיצד אתם תוכלו לגשר עליו?

אין ספק כי אנו חווים פריחה עצומה בתחום של עסקי המזון, וזאת בשל ביקוש הולך וגובר מצד הצרכנים לאוכל איכותי בעבור אירועים פרטיים ועסקיים כאחד. עם זאת, קיים פער בין החלום בדמות עסק משגשג לבין המציאות אשר עלולה להיות לא פעם קשה מאוד, בעיקר בשל העובדה כי לפתיחה של עסק בתחום המזון ובפרט קייטרינג נלווים לא מעט שלבים מורכבים אותם יש לבצע באופן מדויק וע"פ הספר. אם התשוקה לאוכל בוערת בכם ואתם רוצים להקים עסק, השלב הראשון הוא לחשוב לעומק כיצד תהפכו את העסק שלכם לרווחי. לא פעם בשלנים מגלים כי עלויות חומרי הגלם בשילוב שינוע ושעות עבודה גורמים להפסדי עתק, ובהתאם לכך אחוז סגירות העסקים בתחום המזון נחשב לגבוה מאוד ביחס לעסקים אחרים. לכן, חשוב לבנות את הפריט כך שהוא יהיה מאוזן מבחינת עלויות הפוד קוסט, כאשר את תהליך תכנון התפריט רצוי לבצע באמצעות יועץ עסקי המתמחה בתחום עסקי המזון. דרך היועץ תוכלו גם לקבל החלטות בנוגע למקום בו תקימו את העסק, תמהיל השיווק והפרסום וכמובן שירות הלקוחות. מומלץ להשתמש בשירות מוקד טלפוני חיצוני, כך שתוכלו להוזיל את עלויות כוח האדם בשלבים הראשונים וגם כאשר העסק גדל, כך שהלקוחות יקבלו את המענה לצורך קבלת פרטים ותיאום.

כל מה שצריך לדעת לפני פתיחת עסק מקצועי בתחום הקייטרינג-

מתחילים מאפס

מאחר ואתם פותחים עסק חדש מאפס, חשוב לבנות את התפריט אך גם למתג את העסק שלכם. מיתוג מהווה את שם המשחק, וככל שהמיתוג יתבצע בצורה נכונה – כך תוכלו לגרום לזיהוי מיידי של העסק, ובהתאם לכך להגדיל את תמהיל הלקוחות. בכדי לבצע מיתוג, נדרש ליצור קשר עם חברה המתמחה בתחום וספציפית בתחום המסעדנות. למרות שמדובר בהשקעה כספית לא קטנה, אין ספק כי היא השקעה מסוג זה יכולה בהחלט לסייע בתהליך של קבלת החלטות נכונה.

בירוקרטיה – חלק בלתי נפרד מהקמה של עסק

חלק מהותי בתהליך של הקמת עסק הוא כמובן התעסקות בבירוקרטיה. לדאבוננו, תחום רישוי עסקים בישראל אינו אחיד ובהתאם לכך כל רשות מקומית קובעת את כללי הרישוי בעצמה. מומלץ לגשת למחלקה העירונית אצלה אתם מתכננים לפתוח את העסק, ולבחון מול המחלקה מהם התנאים לרישיון. נוסף לכך, צריך להכיר את כל דרישות מס הכנסה לעסקים, לפנות למשרד הבריאות לצורך קבלת אישור כדי לתפעל עסק בתחום המזון, ובמידה ומדובר בעסק כשר – לרבנות הראשית לישראל האמונה על נושא הכשרות. מדובר בעלויות נוספות אותן יש לקחת בחשבון במידה ואתם מחליטים לפתוח עסק פיזי. לפיכך, ייעוץ מקצועי הוא הכרחי.

השארת תגובה