מרקים לחורף: מתכונים קלים להכנה עם 3 כלים בלבד!

מרקים לחורף

החורף כבר כאן ורבים מחפשים אחר מתכונים למרקים מחממים, משביעים, מלאי ויטמינים שיספקו לנו הכנה קלה ללא יותר מידי כלים, שלבים, זמן ובלגן. לשם כך הכנו לכם רשימה של כמה מתכונים קלים להכנה, שכל מה שדרוש עבורכם זה סכין בלנדר וסיר.

מרק עגבניות טחון בבלנדר

זהו מרק  עגבניות שקל מאד להכין ויש בו דגש על עגבנייה שמכילה ברזל וויטמין C שמחזקים את מערכת החיסון. להכנת המרק אפשר להשתמש בעגבניות רכות או קשות ומומלץ לבחור בו כאשר יש לכם במקרר עגבניות שעומדות להירקב. ככה אפשר לנצל את המזון מבלי לזרוק לאשפה.

כדי להתחיל יש לשטוף את העגבניות, לחרוץ אותן לארבע בחלק העליון שלהן (היכן שנמצא העוקץ) ולהרתיח את העגבניות בסיר בינוני עם מים שמכסים אותן עד הסוף. לאחר שהעגבניות מתרככות (כרבע שעה בערך) יש לרוקן את הסיר מהמים ולהחליף את המים שמכסים את העגבניות במים קרים. ממתינים כמה דקות לצינון ומקלפים את הקליפה מהעגבניות.

חותכים את העגבניות לרבעים ומכניסים לבלנדר. טוחנים את העגבניות בבלנדר ומחזירים את העגבניות המרוסקות לסיר. כיום יש בלנדרים מומלצים וחזקים שיחזיקו מעמד הרבה זמן והם מתאימים בעיקר למרקי חורף מהבילים. השתמשו בבלדר טוב.

כעת מוסיפים עוד שתי כוסות מים לסיר ושתי כפיות אורז. מתבלים במלח, פלפל, כפית אבקת מרק עגבניות או אבקת מרק ירקות, מרתיחים את המרק ולאחר ההרתחה מנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה ומגישים עם קרוטונים.

מרק שעועית לבנה

שעועית לבנה מספקת לנו ברזל. הקטנייה הטעימה הזאת גם תשביע אותנו בחורף. מרק שעועית לבנה מספק טעם מושלם כשטוחנים אותו בבלנדר ובתוספת שום טחון הופך המרק למנת גורמה משובחת. הנה הוראות ההכנה:

חשוב להכיר את דרך העבודה עם השעועית. להכנת המרק דרושים 400 גרם שעועית לבנה מבושלת או שעועית מקופסת שימורים בינונית. בסיר גדול מרתיחים שני ליטר מים או ציר מרק עוף. לציר או למים מוסיפים צרור פטרוזיליה, שני גבעולי תימין, 4 כפות שמן זית ועלה דפנה אחד. את עשבי התיבול קושרים ומכניסים לסיר.

את השעועית מסננים מהקופסא על ידי הוצאת המים בלבד (לא צריך מסננת, אפשר לסנן ישירות מהקופסא) ומכניסים אל הסיר. מרתיחים את השעועית עם המים והתבלינים ומבשלים עד להתרככות מלאה של השעועית. כעת בודקים טעמים ומתבלים במלח ופלפל לבן. לאחר שהטעמים טובים מעבירים חצי מכמות השעועית למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. את עשבי התיבול מוציאים מהמרק ואת 6 שיני השום קוצצים דק ומטגנים. כעת שהמרק מוכן מוזגים לצלחת ומוסיפים למעלה את שיני השום המטוגנות. אפשר להוסיף פטרוזיליה טרייה קצוצה ולהגיש חם.

מרק עדשים טבעוני

מרק עדשים אדומים הוא אחד ממרקי החורף הטבעוניים הכי פופולריים. מדובר במרק קל להכנה שיש בו מספר קטן של מרכיבים ולא צריך עבורו שום דבר מלבד קרש חיתוך, בלדר וסיר. קוצצים בצל לבן ומטגנים בסיר עם כף שמן. מוסיפים לבצל חצי כף רסק עגבניות. מוסיפים כוס אחת של עדשים אדומות שטופות היטב ורבע כוס אורז לבן שטוף ומסונן. מוסיפים מים חמים ביחס כפול לגובה העדשים והאורז. לאחר שהעדשים מתרככות מתבלים עם פלפל שחור, מלח, פלפל חריף וחצי כף אבקת מרק. מעבירים את העדשים למעבד מזון טוחנים ומחזירים לסיר. מתקנים תיבול ומגישים חם. הכנת מרק חורפי טוב פעם בשבוע לפחות תספק לכם ארוחת ערב משביעה לכל ימות השבוע.

השארת תגובה