איך לאפות את המאפה המושלם לקראת שבת?

עבור רבים כניסת שבת היא ריח של מאפה טרי שזה עתה תופח בתנור, עבור רבים בוקר שבת הנו פרוסת חלה שמנמנה מרוחה בשכבה אדיבה של ממרח אהוב ועבור רבים מוצאי שבת זה שאריות חלה שמשודרגות למאכל אחר. מכאן שאין ספק שלחלה יש מקום של כבוד, אך כן יש שאלה כיצד לאפות את החלה המושלמת, את זו שתרחיב את הלב ותברך את הידיים שלשו ועיצבו אותה במלוא המקצועיות והאהבה. גם אתם מחפשים אחר התשובה? הכנו לכם מתכון פשוט ומנצח לצד שורה של טיפים חשובים, שעשויים להפתיע גם אופים מנוסים:

חלה לשבת

מתכון לשתי חלות של שבת

  • חצי כף מלח
  • חצי ק"ג קמח
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף גדושה)
  • 25 גרם סוכר (שמינית כוס)
  • 50 גרם שמן (רבע כוס)
  • ביצה אחת
  • 230 גרם מים (כוס מים פחות כף)
  • להברשת החלה ביצה עם כף מים

אופן ההכנה:

מתחילים עם המלח, מוסיפים את הקמח ולאחר מכן את סוכר ושאר המצרכים. את הכול לשים (במיקסר או ביד) במשך כ6 דקות (לישה ידנית מצריכה 8 דקות). לאחר שהבצק מוכן, מניחים לו לנוח כחמש דקות ולבסוף לשים ידנית במשך דקה. בנקודה זו מכסים בשקית ניילון רגילה (עדיף ממגבת וניילון נצמד) ומחכים עד כשעה – עד שהבצק מכפיל את עצמו פי אחד ורבע/ אחד וחצי. מנקודה זו מתחילים לחלק את הבצק עד שמתקבלים 4 גושים שווים. כל כדור מרדדים למלבן ארוך ומגלגלים לנקניק מהודק, כאשר כל שני נקניקים קולעים לצמה. (היעזרו בסרטי הדרכה). לבסוף מברישים ביצה טרופה, מפזרים שומשום (או שלא), מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה ושוב מכסים בשקית ניילון עבור התפחה שנייה – עד שהחלות יכפילו את נפחן פי אחד ורבע. בינתיים מחממים את התנור על 220 מעלות, מניחים בתחתית התנור כלי עם מים (עבור לחות שתסייע בתהליך ההתפחה), מחכים שהחלות יזהיבו (עד כ25 דקות), מברכים ברכת המזון ובתאבון!

שלושה טיפים כלליים:

  1. עבודה עם שמרים – רבים מתלבטים בין שמרים טריים ליבשים, ובכן שניהם מספקים את אותה תוצאה, רק שהיבשים יותר זולים ובעת ההכנה דורשים פחות התעסקות. כמו כן, את השמרים היבשים חשוב לשמור סגורים הרמטית מחוץ למקרר. אינכם בטוחים שהשמרים עדיין טובים? בעיקרון הם יכולים להחזיק מעמד לאורך שנים, אך אם מבקשים לוודא איכות, ניתן לערבב כף שמרים עם חצי כוס מים פושרים ו 2 כפיות סוכר ולהמתין כחצי שעה. אם הניסוי העלה קצף, היו רגועים – השמרים מוכנים לשימוש. מה קורה אם יש רק מעט קצף? שימו מהם יותר מהמתוכנן. אין בכלל קצף? רכשו חדשים.
  2. שלב הערבוב – כאשר עומדים לערבב את המצרכים, ראשית יש לערבב את היבשים (כולל המלח) ורק לאחר מכן להוסיף את המצרכים הנוזליים.
  3. בצק גמיש – בצק גמיש מעיד על תוצאה איכותית ועל כן טוב לדעת שניתן להשיג זאת כל עוד מאפשרים לבצק לנוח כחמש דקות ולאחר מכן לשים כדקה נוספת. מדוע? הפעולה מסייעת לגלוטן להתפתח. כמו כן, גם אם אתם מאוהבים במיקסר, את הלישה הסופית תבצעו ידנית – הבצק מפונק והוא מעניק מרקם טוב יותר כאשר הוא מקבל יחס אישי. עוד נציין שבאופן כללי עדיף ללוש ידנית – תשאלו את עצמכם עד כמה אתם מוכנים להשקיע.

המרכיב הסודי

כעת כל שבא לכם לעשות זה לגשת למטבח, להוציא מוצרים ולהפשיל שרוולים? ובכן זה התוסף הסודי, וכמו שסבתא שלי אומרת אהבה היא תבלין נהדר, ובטח לחלה של שבת.

השארת תגובה