HOME MADE: איך להכין סושי פירות?

סושי פירות הפך לאחד הטרנדים הלוהטים בכול הנוגע לקינוחים, מתנות לחג ואירועים. בסושי פירות אין אצות או אורז, אלא שהוא מכיל פירות חתוכים דק מאוגדים יחד באמצעות דף סויה שקוף או צבעוני. את רול הפירות מגלגלים ממש כמו סושי וחותכים לחתיכות כמו שחותכים סושי רגיל. התוצאה: מגש פירות צבעוני, מתוק ויפיפייה שמהווה קינוח טעים בריא ומושלם לכל אירוע. אז איך מכינים את כל הטוב הזה? הנה מתכון והסברים:

הכנת רול סושי פירות לבד היא משימה כיפית שתאפשר לארח אנשים בכיף או להעניק מתנה שהכנתם במו ידיכם למי שאתם אוהבים. אם אין לכם זמן להשקיע או שאתם רוצים לשלוח משלוח פירות מרשים ללא מאמץ: תוכלו להזמין משלוח של סושי פירות ובכך להחזיר את כל הכלים שהוצאתם אל ארון המטבח ולשבת רגל על רגל עם כוס קפה. אבל מי שכן ירצה להשקיע כדאי שיבין קצת כיצד בונים את הרולים המגניבים האלה:

יצירת סושי פירות היא למעשה עבודה שמתבצעת ממש כמו שמגלגלים סושי עם אורז, רק שאת האצה הירוקה מחליף דף סויה (צבעוני או שקוף). את הדף טובלים במים ומניחים על מחצלת סושי נקייה. מה שמחליף את האורז היא מלית של גבינת שמנת, קרם קוקוס ואינסטנט פודינג. הפירות החתוכים שמסדרים על המלית הם בעצם תחליף לירקות חתוכים דק ששמים בתוך הסושי הרגיל. בין היתר אפשר לחתוך את הפירות לפרוסות דקות דקות ולגלגל אותם יחדיו אל רול ממנו חותכים חתיכות. מי שירצה שהניסיון הראשון יצא  מושלם, כדאי שיצפה בסרטונים להכנת סושי פירות מהם אפשר לקבל השראה וכלים לגבי העשייה עצמה.

הנה מתכון לסושי פירות

הכנת מלית

בקערת מיקסר שמים שתי כפות גבינת שמנת, כף קרם קוקוס וכפית אינסטנט פודינג. מקציפים את כלל המרכיבים עד קבלת מלית רכה וטעימה.

הכנת דפי סויה

בחרו דפי סויה שקופים או צבעונים וטבלו כל דף בנפרד בקערת מים לפי הנחתו על משטח העבודה. דפי סויה אפשר למצוא בחנויות המשווקות מוצרים מן המזרח הרחוק.

HOME MADE עידן בן אור איך להכין סושי פירות

חיתוך פירות

בחרו פירות בעונה כמו אננס, תפוח, נקטרינה, אפרסק, שזיף, בננה, מנגו ומשמש ובעיקר פירות רכים וגמישים. חתכו אותם דק דק לאורך, כך שיתקבלו רצועות עבות יחסים של חצי ס"מ עובי.

הרכבת הרול

כדי להרכיב את הרול: מניחים את דף הסויה שטבלתם במים על מחצלת הסושי ושמים באמצעות מזלף מעט מהמלית על הדף לכל האורך. מניחים מיקסים של פירות חתוכים ומגלגלים את כל העסק ההזה עם דף סויה, מלית ופירות שמתאימים לרול אחד. מהדקים את הקצוות של הדפים ומניחים בצד. מכינים מספר רצוי של רולים עם מיקסים שונים של פירות וחותכים את הרולים לרוחב לחתיכות עגולות כמה דקות לפני ההגשה. מי שירצה להוסיף מתיקות לפרוסות יוכל לטבול את הרול לפני החיתוך בצלחת שבה שבבי קוקוס.  בתיאבון!

השארת תגובה